Sunday, July 1, 2007

פאשה

מוצ"ש 10 וחצי בלילה מצלצל אלחנן אשר מתגעגע לטעם אוכל תורכי. טוב, על אדמת תורכיה טרם דרכו רגלי, אך למאכלים טובים אינני יכול לסרב.
מה אפשר לעשות, לא נותר אלא לצאת אט בלילה הקיצי החם לרחרח אחר אוכל תורכי בחוצות תל-אביב.
הגענו לרחוב האבעה ובו מגוון רחב של מסעדות. בין המסעדות בסגנון אמריקה החזקה, של בולגריה בלקאנית, איטלקיה הטמפרמנטית, ושל סין העממית מצאנו מקום נחמד ושמו פאשה בסגנון תורכי.
את פנינו קיבלה מלצרית חתיכה במיוחד בסבר פנים יפות. סעדנו עלי גפן עם אורז, קובה חמוסטה, קבבוני טלה, פרגיות ממולאות בשקדים ועוד ועוד...

טעם נפלא של ניחוחות תורכיה במלוא התגלמותם, תענוג לחך וללשון, הנאה גסטרונומית אותנטית.
קינחנו בכדאיף: מאפה מבצק שערות על מצא אגוזים ופיסטוקים טבולים בסירופ חם. פשוט ללקק את האצבעות.
כשיצאנו נדמה היה לרגע שזה עתה נחתנו מתורכיה. המוזיקה עדיין מהדהדת באוזני, וטעם הכדאיף עודנו מענג את שפתיי.
זכרונות של טעם רכרוכי, של אווירה מיוחדת אשר הובילו אותי בסמטאות איסטמבול הקסומה!

אהה... בעצם זה ברחוב הארבעה בתל-אביב.
שלא תתבלבלו!
בתאבון!

--א

4 comments:

Edihal said...

Goin' out for lunch... be back!

Eitan said...

hope you enjoyed like I did

Edihal said...

Well-well... no danger of getting too fat on Turkish food in Hungary... :-)

Eitan said...

This Turkish is even kosher!